CMS systeem – wat is het?

Met een CMS systeem, oftewel een content management systeem, kan een website worden aangepast zonder dat er technische kennis is vereist. Bij het doorvoeren van wijzigingen bent u niet afhankelijk van anderen en kunt u zelf via een beheeromgeving de gewenste wijzigingen doorvoeren.

Grofweg kan er een indeling in categorieën worden gemaakt:

  • Webshop CMS systemen
  • Forum CMS systemen
  • Blog CMS systemen
  • Foto album CMS systemen
  • Wiki CMS systemen
  • Portal CMS systemen
  • Social Networking CMS systemen

Er zijn duizenden CMS systemen op de markt. Wanneer er een keuze voor een CMS systeem moet worden gemaakt, is het zaak om te kijken om wat voor type website het gaat waarvoor het CMS systeem gaat worden gebruikt. Zo zijn bepaalde CMS systemen speciaal gemaakt voor webshops. Of zijn er CMS systemen helemaal gericht op het opzetten van een portaalwebsite.

Wat hierbij goed is om te weten is dat veel CMS systemen uitbreidbaar zijn met zogeheten plugins of add-ons. Hierdoor kunnen met een relatief eenvoudige installatie van een add-on allerlei functionaliteiten worden toegevoegd. Waardoor een CMS systeem dat normaal gesproken alleen geschikt is voor bloggen, bijvoorbeeld ook forum functionaliteiten of webshop functionaliteiten erbij krijgt.

Het is een goed streven om te kiezen voor een uitbreidbaar CMS. Wellicht voldoet een bepaald CMS systeem aan uw wensen van vandaag, maar voldoet het niet meer aan uw wensen van morgen. Met een uitbreidbaar en aanpasbaar CMS systeem is de kans groter dat het systeem ook morgen aan uw wensen blijft voldoen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s