CMS website

Bent u bezig met een nieuwe website, dan is het verstandig om daarvoor een content management systeem oftewel een CMS systeem te gebruiken.

In eerste instantie zorgt een CMS systeem ervoor dat u de website kunt realiseren zonder dat er al te veel technische handelingen noodzakelijk zijn. Hierdoor wordt het ook voor mensen met weinig tot geen technische kennis mogelijk om een website te maken en te beheren.

Ook wanneer u wat meer technische kennis heeft, is het aan te raden om van een CMS systeem gebruik te maken. Veel functionaliteiten die u nodig heeft zijn in een CMS systeem al kant-en-klaar aanwezig. Ook zorgt het CMS systeem ervoor dat er een goede scheiding tussen gegevens en opmaak blijft bestaan. Content voert u immers als platte tekst in en deze platte tekst wordt door het CMS systeem in de juiste layout gegoten wanneer iemand de website raadpleegt.

Welk CMS systeem u kiest is echter wel van belang. Er bestaan veel CMS systemen met elk hun eigen mogelijkheden. Het is belangrijk dat u het doel van uw website voor ogen houdt en bij het kiezen van het CMS systeem onderzoekt of uw doel met het betreffende systeem bereikt kan worden.

Doorgaans zullen er in de loop van de tijd aanpassingen aan een website nodig zijn en zullen er nieuwe functionaliteiten aan worden toegevoegd. Daarom is het van belang dat u bij uw keuze voor een CMS systeem niet alleen kijkt naar uw wensen van vandaag, maar ook naar die van morgen.

Dit betekent niet dat u een CMS systeem moet aanschaffen met allerlei toeters en bellen (waar u dan ook voor betaalt) maar dat het wel handig is om te kijken of het CMS systeem dat u wilt aanschaffen gemakkelijk uitbreidbaar en aanpasbaar is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s