CMS systeem leren

Over het leren werken met een CMS systeem bestaan veel vragen. Enkele vragen die mensen hebben zijn onder andere:

  • Is het eenvoudig om te leren werken met een CMS systeem?
  • Heb ik een voorsprong wanneer ik al met andere CMS systemen heb gewerkt?
  • Is er veel documentatie te vinden?
  • Gaat het uiteindelijk lukken om te leren werken met het CMS systeem?

Hieronder wordt op deze vragen kort ingegaan.

Is het eenvoudig om te leren werken met een CMS systeem?

Of het leren werken met een CMS systeem eenvoudig is, hangt sterk af van de situatie. Zo is het CMS systeem zelf van grote invloed. Is het CMS systeem eenvoudig en intuïtief in de bediening? Wanneer dat het geval is, zal het ermee leren werken een stuk gemakkelijker gaan dan wanneer dat niet het geval is. CMS systemen bestaan in verschillende soorten en maten. Er bestaan content management systemen met slechts enkele basisfunctionaliteiten die vrij gemakkelijk onder de knie te krijgen zijn, maar er bestaan ook content management systemen die erg uitgebreid zijn, maar tegelijkertijd ook lastiger in het gebruik en het onderhoud zijn.

Heb ik een voorsprong wanneer ik al met andere CMS systemen heb gewerkt?

Het zal zeker helpen wanneer u al eens een ander content management systeem heeft gebruikt. De kans is zeer groot dat u dingen tegenkomt die u herkent van het CMS systeem waar u eerder mee werkte. Ook wanneer het nieuwe CMS systeem op bepaalde vlakken compleet anders werkt, zult u vast eens een situatie tegenkomen waarin u kennis of een inzicht kunt gebruiken die u door het andere CMS systeem heeft gekregen.

Is er veel documentatie te vinden?

Ook hier geldt dat de hoeveelheid beschikbare documentatie afhankelijk is van het betreffende CMS systeem. Over populaire CMS systemen zoals WordPress en Joomla is veel informatie te vinden. In ieder geval kunt u op veel websites over WordPress lezen. Maar ook in videovorm is er veel beschikbaar. Zoek op YouTube maar eens naar “WordPress leren”. CMS systemen die minder vaak worden gebruikt, daarvan zal het doorgaans afhankelijk zijn van de hoeveelheid documentatie die de ontwikkelaar beschikbaar heeft gesteld.

Gaat het uiteindelijk lukken om te leren werken met het CMS systeem?

Hierboven staan een aantal aspecten genoemd die in grote mate bepalen of u leert werken met het CMS systeem. Gaat het om een populair en gratis CMS systeem zoals WordPress of Joomla, dan hoeft u zich meestal geen zorgen te maken. Over deze CMS systemen is een overvloed aan documentatie beschikbaar. Daarnaast zijn ze ook daadwerkelijk vrij eenvoudig te leren. Maar er bestaan voldoende commerciële en minder bekende CMS systemen die eveneens snel (en in sommige gevallen sneller) onder de knie te krijgen zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s