CMS beheer

Voor het beheer van uw website is het verstandig om gebruik te maken van een CMS systeem. Een CMS systeem biedt u een centrale omgeving om aanpassingen aan uw website door de voeren. Daarbij is één en ander zodanig opgezet dat u nauwelijks bestanden op de server hoeft aan te passen.

Uw website content wordt opgeslagen in een database en door het CMS systeem in de juiste vorm weergegeven op uw website. Hierbij hoeft u zich niet bezig te houden met de technische aspecten – het CMS systeem neemt dit voor zijn rekening.

Zoals in de vorige alinea al werd genoemd, zal de programmatuur doorgaans gebruik maken van een database. Bij het kiezen van een webhosting pakket is het belangrijk dat u voor een pakket kiest waarbij u een database kunt aanmaken en gebruiken.

Hoewel een CMS pakket soms meer mogelijkheden biedt wanneer u kennis hebt van de opmaaktalen HTML en CSS, is deze kennis in principe niet nodig. In de beheeromgeving van veel CMS software kunt u op een eenvoudige manier kiezen tussen verschillende lay-out opties.

Voordat u een CMS systeem kunt gebruiken, dient het te worden geïnstalleerd op uw webhosting pakket. Dit installeren bestaat onder andere uit de volgende stappen:

  • Het op de server plaatsen van de bestanden van het CMS pakket;
  • Het aanmaken van een database;
  • Het invoeren van de inloggegevens van de database in het installatieprogramma;
  • Het aanmaken van een gebruikersnaam en een wachtwoord voor de beheeromgeving via het installatieprogramma.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s