Afkorting CMS

De afkorting CMS valt regelmatig wanneer u iemand hoort praten over websitebeheer. Wat betekent CMS en waar dient het voor? De afkorting CMS staat voor de Engelse term “Content management system”. Het gaat om software waarmee men de content (inhoud) van een website op een gemakkelijke wijze kan beheren.

Een typische beheertaak die u met een CMS systeem kunt uitvoeren is bijvoorbeeld het aanmaken of het wijzigen van een pagina. Vaak biedt de beheeromgeving van het CMS systeem ook een eenvoudige manier om afbeeldingen aan uw website toe te voegen.

De mogelijkheden van een CMS systeem beperken zich niet slechts tot het beheer van de pagina’s en afbeeldingen. Vaak kunt u ook allerlei andere elementen van de website wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan het navigatiemenu of formulieren die op uw website worden getoond.

Het kan zijn dat een bepaald gedeelte van uw website een eigen beheerscherm heeft. Dat deze pagina’s anders in elkaar steken dan de andere pagina’s. Bij het CMS systeem van Vrolijk Internet Services is dit bijvoorbeeld het geval bij de pagina “Vacatures”.

Bij het CMS systeem van Vrolijk Internet Services voegt u vacatures toe in het beheerscherm “Vacatures”. Het overzicht van vacatures die op de website zelf zichtbaar is, hoeft u niet bij te werken: het overzicht wordt vanzelf gegenereerd aan de hand van de vacatures die in het systeem staan.

Klikt de bezoeker op een bepaalde vacature, dan wordt de door u ingevoerde vacaturetekst in een vaste opmaak weergegeven. In het CMS systeem zelf hoeft u de vacaturetekst slechts als platte tekst in te voeren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s