CMS systeem

Met een content management systeem (CMS systeem) beheert u uw website op een eenvoudige manier zonder dat u technische kennis nodig heeft. Het beheren van een website gebeurt via een beheeromgeving waarop u dient in te loggen met een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Hieronder een lijst van functionaliteiten die kenmerkend zijn voor een CMS systeem:

  • Pagina’s op de website aanpassen (aanmaken, bewerken, verwijderen)
  • Formulieren op de website aanpassen (aanmaken, bewerken, verwijderen)
  • Navigatiemenu aanpassen
  • Statistieken over de bezoekers van de website opvragen
  • Gebruikers aanmaken die via de beheeromgeving kunnen meewerken aan de website

Per content management systeem zullen de specifieke functionaliteiten verschillen. Het ene CMS systeem is erg uitgebreid, terwijl het andere CMS systeem slechts wat basisfunctionaliteiten zal hebben. Sommige content management systemen kunt u uitbreiden met zogeheten “extensions”. Dat zijn uitbreidingen op het basissysteem. Het CMS systeem van Vrolijk Internet Services ondersteunt dergelijke uitbreidingen. Zo kunt u van uw website bijvoorbeeld een startpagina website maken door middel van een uitbreiding.

Content management systemen maken het voor u mogelijk om uw website aan te passen zonder dat u een specialist hoeft in te huren die dat voor u moet doen. Zo bent u niet afhankelijk van anderen en hoeft u ook niet te wachten voordat iemand anders de door u gewenste content heeft geplaatst.

De meeste CMS systemen bieden u de mogelijkheid om uw verhaal in platte tekst in te voeren. Het systeem zorgt er dan automatisch voor dat uw tekst in de juiste opmaak getoond wordt op uw website.

Advertentie