Begin je eigen marktplaats

Met het Marktplaats Script van Vrolijk Internet Services is een eigen marktplaats beginnen simpel. U zet de bronbestanden van het script over naar uw webruimte, waarna u het installatiescript kunt starten.

Via het installatiescript stelt u enkele belangrijke zaken in rondom uw website, zoals de databaseverbinding en de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u in de beheeromgeving wilt kunnen inloggen. Vervolgens maakt het script de benodigde database tabellen aan en slaat enkele belangrijke instellingen op (onder andere uw inloggegevens en de door u opgegeven titel voor de website). Ook maakt het installatiescript een groot aantal rubrieken aan op uw nieuwe advertentie website.

Als het installatiescript klaar is, staat er een werkende advertentie website op uw webhosting pakket geïnstalleerd. U kunt als beheerder inloggen met de door u gekozen gebruikersnaam en het door u gekozen wachtwoord. Met uw beheerdersaccount kunt u wijzigingen aanbrengen aan uw website. Zo kunt u de kleuren van uw website veranderen en de door het installatiescript aangemaakte rubrieken wijzigen.

Iemand die een advertentie op uw website wil plaatsen kan via het registratieformulier een gebruikersaccount aanmaken. Met dat gebruikersaccount kan hij advertenties aanmaken op uw website. Ook kunnen bestaande advertenties worden gewijzigd en kunnen advertenties worden verwijderd. Bijvoorbeeld wanneer een object verkocht is, kan de adverteerder de advertentie waarin hij dat object aanbiedt verwijderen.

U kunt betaalde rubrieken aanmaken. Iemand zal moeten betalen voor het plaatsen van een advertentie in een betaalde rubriek. Hoeveel er voor de plaatsing van een advertentie moet worden betaald kunt u per individuele rubriek instellen.

Via een koppeling met Mollie kunt u online de betaling ontvangen. Het script ziet direct of de betaling is gelukt. In dat geval wordt de advertentie direct in de (betaalde) rubriek op uw advertentie website zichtbaar.

Wilt u meer weten over het script? Op de website van Vrolijk Internet Services kunt u er meer over lezen. Het grote pluspunt van het script is dat u geen kennis over websites maken of programmeren nodig heeft om er een eigen marktplaats mee te kunnen beginnen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s